Регистрация

Най-нови статии

Събудих се от някакъв шум, непознат и особен. Сетивата ми се изостриха и вече събудил се напълно реших да светна с фенерчето на телефона в стаята. Нямаше нищо, което да мърда или да ми се блещи в лицето. Реших за по-сигурно да проверя и под леглото, знаете от филмите на ужасите, че там се крият лошите. Насочих фенерчето под леглото и в този момент сърцето ми се смрази. Имаше оставено писмо, но не просто легнало, а подпряно така, че да прочета ясно какво пише с главни букви: ЗА ТЕБ Е! Взех го с разтреперени ръце, легнах в полуседнало положение и след като придърпах завивката към мен започнах да го отварям. Паниката вече ме превземаше, а през главата ми минаваха най-лошите мисли, които може да си представите. Не, по-лоши, защото едва ли сте гледали толкова филми на ужасите, колкото аз. Започнах да го чета, преглъщайки едва-едва:
- Очаквай НИ след малко!!!
В този момент спрях да мисля, не можех да мръдна, бях забравил да си поема и въздух. Стоях така поне минута в очакване да се случи нещо. И наистина нещата за…
В последните години стана мода да се фабрикуват фалшиви новини. Виждаме ги най-често във Фейсбуук, защото е идеалното място за споделяне на всякакви глупости. Зад тях стоят гладни и отчаяни книжни плъхове, които се борят в най-жестоката ниша в интернет, тази новините. Това се обикновени нещастници или псевдожурналисти, които са свикнали да си изкарват прехраната по-лесния начин пред компютъра, но не и да се хванат на работа и да заработват прехраната си честно. Зад фалшивите новини стоят хиляди автори и печалбари. Не е просто някоя голяма новинарска агенция. Всеки с малко повече знания може да създаде сайт и да почне да пише каквото му скимне.
Та, кой е главния проблем на фалшивите новини? Това е именно, че повечето хора им се "хващат на въдицата", отиват на сайтовете и дори споделят техните абсолютно измислени новини или пък такива, в които има голяма доза лъжа.
Ето моите съвети как да различавате фалшивите новини от истинските
1. Гръмко заглавие - ако заглавието е супер привличащо и стряскащо и новината из…
В щастливи моменти като този,
ми се иска да кажа на някой,
живота е хубав, но с отливи,
на хора отегчени, изморени.
В щастливи моменти като този,
ми се иска всички вече да знаят,
живота е хубав, но с изненади,
на хора незнаещи, озлобени.
В щастливи моменти като този,
ми се иска и на мен да ми кажат,
че живота е хубав, но с гадости,
на хора нечовечни, неблагодарни!
За НЛО се говори от малко преди средата на миналия век, когато за пръв път е бил забелязан неидентифициран летящ обект. Това е станало около Втората Световна война. Но може да зададем много въпроси относно реалното съществуване на извънземни, не и на НЛО, защото всеки обект, който видите в небето и не го разпознаете може да се тълкува като неидентифициран летящ обект. Нека да започнем:
1. Странно, че например никой не е описвал появата дори на НЛО, а не само на извънземни в 18 век и преди това. Има рисунки, на които се вижда ясно нещо като летящи чинии, такива има дори в църква в село Добърско, но това е поредното доказателство, че някой е видял НЛО. Никъде няма нарисувани извънземни!
2. Първият фотоапарат за масова употреба излиза също около средата на миналия век. Тогава и започват да се появяват и първите снимки на НЛО. Това, което обединява всички снимки е, че са твърде неясни - нещо черно в небето, обикновено под формата на летяща чиния или пура. Няма нито една снимка на НЛО в близост, от който да се ви…
Всеки обича палачинки, но не всеки може да си направи. Има няколко прости правила, които с времето се научих и сега ще споделя с вас.
1. Палачинка може да забъркате от почти всичко, в което има яйца - може да не е класическа палачинка, но пак е палачинка
2. Палачинка можете да направите и без мляко, като спазвате просто правило 1 - яйца, сирене, овесени ядки и т.н. Всичко е добре дошло
3. Сместа за палачинките трябва да е средно гъста - ако е много рядка няма да можете да обърнете палачинката, ако пък е много гъста няма да може да я разтилате както трябва в тигана
4. Палачинки НИКОГА не се правят на горещ огън. Оптималната температура за ел. печки е като включите котлона на 4. Но има една малка подробност. В началото включвате котлона на макс, за да загреете тигана, но не твърде много и след това включвате на 4
5. Въобще не е задължително да я обръщате по класическия начин само с тиган. Ако имате две дървени шпатули ще се справите идеално.
6. НЕ ползвайте евтини пластмасови шпатули - пластмасата е токсична, …
- Знаете ли защо в България има толкова много дупки по улиците
- За да не могат да избягат лесно затворниците, когато избягат от затвора
- На това световно има много изненади
- Какво имаш предвид?
- Ми, жена ми ме изненада с друга жена...
Разгара на купона.
Един отива на бара:
- Какво ще пиете?
- Абе веднъж се живее... Един чай!
Дядо Коледа може да бъде всеки. Ако искаш да направиш добро и да накараш хората да се усмихнат не е нужно да имаш летящи еленчета и шейна. Каса Кока-Кола е напълно достатъчно
Когато всички се събираме Коледата е най-красива. Изгледайте това рекламно клипче, което дори може да ви разплаче
Преди две години разглеждах годишния ми албум от началното училище заедно с 5-годишната ми братовчедка. Когато стигнахме до снимките на второкласниците, тя посочи снимката на едно момче и каза:
- Той изглежда по същия начин като Николас!
Когато попитах кой е Николас, тя ми отговори:
- Момчето, което живее в моя гардероб"
и продължи да гледа в снимката. Умрях от страх.
Преди няколко години слагах детето на едни приятели да спи. Тя беше на три годинки по това време и упорито отказваше да си ляга. Попита ме защо пък да трябва да ляга да спи и аз й казах:
"Защото е късно и малките момиченца трябва да получат добра доза сън".
Тогава тя посочи празното пространство в ъгъла на стаята и каза: "Ами това малко момиченце?"
– Знаете ли, Аврам, ако са ви препълнили чашата с чай, това не е от вежливост.
– А защо?
– За да не можете да си сложите захар.
Пациент се оплаква на лекар от лош сън. Докторът:
- Днес си легнете по-рано, успокойте своето дишане, отпуснете си, представете си, че се намирате на брега на океана, заслушайте се в шума на вълните. Това е автотренинг, сънят ви ще се подобри.
На другия ден пациента пак се появява със сенки под очите.
- Докторе, не помага!
- Направихте ли това, което ви казах?
- Да!
- Точно както ви бях казал?
- Абсолютно!
- И какво стана, че не можахте да спите?
- Ами тези девойки, които бягаха по плажа, по монокини...
– Как си, Никодиме ?
– Зле.
– Какво се е случило?
– Вчера бях в поликлиниката, представи си – кръвно 120 на 80, пулс 60!
– Така и трябва да е! Идеални показатели!
– Не разбираш! Млада, сексапилна сестра, докосва ме нежно по ръката, а на мен даже кръвното и пулса не ми се качиха..... ***** - Кой така крещи у вас? - А това е Мимето от петия етаж. - Да не ражда? - Не, забременява. ***** Млад воайор всяка вечер следи с бинокъл девойката отсреща. Една сутрин телефонът му звъни и приятен женски глас пита: - Хай, случайно да си забелязал вчера къде си хвърлих чорапогащника?
Истинска терапия за добро настроение - това са най-смешните котки
Най-силните снимки са тези хванати в точния момент. Насладете се на тези забавни снимки
Новият клип на младата поп изпълнителка мина всички рекорди по брой гледания за кратко време. Дали наистина е толкова добър ще прецените вие, но определено е направен добре.
Праисторическият комплекс е издигнат поне век преди Стоунхендж
На няколко километра от британската забележителност Стоунхендж археолозите се натъкнали на мистериозен ритуален обект. Находката доказва предположенията, че целият регион е бил специфичен и издиган в култ в древността. Възможно е Стоунхендж да е бил използван с религиозни цели, а може и да е бил предназначен за астрономически календар, гласят версиите на учените. С откриването на новия обект може да се хвърли допълнителна светлина по въпроса. Това променя значително представите за периода на ранния неолит в района, който е бил далеч по-интензивен, отколкото се е смятало до сега.
Наскоро намереният обект се състои от сегментирани канавки, които са подредени в два концентрични кръга, представляващи особен вид заграждение. Той е разположен на площ от около 950 метра. Подобни паметници има в цяла Англия, но те си остават загадка и до днес, тъй като учените все така не могат да установят дали са били церемониални, морги за мъртъвци или политически тр…
Двама студенти си разговарят:
- Вече ще живеем в скъп апартамент!
- Браво, намерил си по-изгодна квартира?
- Не, просто ни вдигнаха наема.