Регистрация

Най-нови статии

Всеки иска да отслабне бързо и безболезнено. За съжаление тези две неща са абсолютно несъвместими. Под болезнено се има предвид без гладуване. Какъв е механизма на всяко отслабване? Това е калорийния дефицит, което значи на ден да израходвате повече енергия, отколкото да консумирате под формата на храна. И колкото повече калориен дефицит имате, толкова по-гладни ще се чувствате.
Така че най-бързият метод за отслабване е гладуването. Но в никакъв случай пълно гладуване, а с подбора на правилната храна. Запомнете първо едно: какъвто и хранителен режим да имате, каквото и да ви говорят ще имате моменти, в които да усещате глад при вашата диета. Идеята е този глад да е в нормални граници и не толкова начесто.
И така, да опишем вашите стъпки, ако искате да отслабнете бързо, но в никакъв случай не за сметка на здравето:
1. Изключвате въглехидратите като хляб, макаронени изделия и други подобни. За съжаление трябва да изключите или намалите драстично и ориза, който също е въглехидрат, но не е точно като хляба, а се различава доста. Това, само че е друга тема, която не е толкова важна тук.
2. Изключвате и всякакви сладки неща - те също са въглехидрати. Забравете за шоколади, бонбони, тортички и всичко останало. Нямате право дори на една хапка!
3. Няма смисъл да споменавам, но все пак - всякакви газирани напитки се изключват от менюто ви. Пиете чай с МЕД и вода.
4. Най-използваните храни, които също задължително трябва да забравите са сирене, кашкавал и други неща, в които се съдържат голямо количество мазнини.
5. Какво все пак може да ядете? Наблегнете на чистото бяло месо, яйцата, салатите, плодовете, СУРОВИТЕ ядки
6. Няма да минете и без тренировки, запомнете това! Не може да седите цял ден вкъщи или на работното място, да се храните малко и да искате бързо да отслабнете. На фитнеса главното, което трябва да правите е кардио. Вие си избирате дали да бягате на пътечка, да сте на велоергометъра или друг уред, който гори много калории. Ако сте мъже трябва да запомните, че като правите твърде много кардио ще горите освен мазнини и мускулна маса. Но това също е друга тема. В момента е най-важното да отслабнете.
7. Следете си калориите. Ако на ден например поглъщате 2000 килокалории е добре да израходвате 2500. Разбира се, следенето на израходваните килокалории е по-трудно, но както писах по-горе при калориен дефицит може да усещате от време на време глад. Това е напълно нормално при вашата диета.
Ако спазвате всичко това колко време ще ви е нужно, за да отслабнете? В практиката съм срещал всякакви случаи, но е напълно възможно на седмица да отслабвате с по няколко килограма.
А кога да се мерите? Правете го сутрин на гладен стомах. Имайте предвид, че е нормално през деня да качите 1-2 килограма - от храната и течностите.
Ще надебелеете ли след като спрете диетата? Разбира се, ако спрете да тренирате и да се тъпчете отново с вредна храна ще станете отново дебели. Това е напълно нормално. След вашата твърда диета може да продължите с друг хранителен режим, в който вече са позволени повече храни, но не си мислите, че ще може да ядете всичко по всяко време.

Диети за отслабване
Ако правим всичко, което виждаме от филмите, живота ни може да бъде комичен или доста опасен. За да спестят някои подробности, които не са интересни сценаристите изключват или пък добавят сцени, които не е добре да следваме в реалния живот. За съжаление тези филми ги гледат и деца, които също се повлияват от тези неща. Нека да видим кои са те:
1. Миене на зъби
Рядко ще видите, когато някой си мие зъбите да изплаква устата си след това с вода. Това, което показват като сцена е, когато след като си е изчеткал зъбите бързо плюе и веднага излиза от банята. В реалния живот това е вредно, защото остава паста по зъбите, която освен това я и гълтаме.
2. Говорене с пълна уста
Забелязали ли сте как умело актьорите, докато хапват нещо и говорят. Е, това изглежда добре само на филми, но в реалността е признак на лошо възпитание, освен, че може и да оплюете някого така.
3. Говорене в тоалетната по малка нужда
Това се случва при мъжете. Докато са прави и пикаят те си говорят, все едно нищо не правят. В реалния живот да си говориш с човека до тебе, докато се изхождаш е също признак на лошо възпитание.
4. Твърде много либерално отношение
Сцената е следната: детето за пореден път прави супер голяма глупост, но родителите му, понеже играят роля на спокойни, мъдри и възпитани хора не му се карат, а понякога дори подминават проблема. В реалния живот знаете, че ако оставите децата да си правят каквото искат това сериозно ескалира. Детето усеща веднага, когато го отпускате и ви се качва все повече на главата. Една строга забележка или наказание, та дори и символично са добър подход, за да разбере детето, че не всичко му е позволено.
5. Пиенето на бира на малки глътки
Това го правят най-вече американците и англичаните, които, очевидно не могат да пият. Бирата се пие студена и на повече глътки, за да може да се усети най-добре вкуса. Ако пиете само по една глътка, както дават по филмите може да усетите в устата си единствено вкус на пикня.
6. Пиенето на кафе по всяко време
Във филмите няма сутрин, обед или вечер, когато се пие кафе. Отиде ли актьора в ресторант първото нещо, което му предлагат е кафе, нищо, че преди това е пил вкъщи. Кафето е хубава напитка, но ако твърде често се пие при някои хора може да създаде сърдечни проблеми или трудно да заспива нощем. Пийте кафе само сутрин или когато наистина е наложително.
Представяме ви селекция от 14 забавни и абсурдни балкони на жилищни сгради. Определено строителите им са пренебрегнали всички правила на застрояване, за сметка на по-голяма жилищна площ или просто по-красив балкон. А защо не да почерпите идея и за вашата тераса :)


Модата по здравословната храна завладя света и все повече хора пазаруват от щандовете за био храни, но хранят ли се тези хора здравословно? За съжаление това са две много различни понятие, които искам строго да разгранича.
Здравословна храна е тази, която е направена по НЕхимичен път, без ГМО продукти в нея и без да се използват химични вещества за нейните отглеждания. Което значи, че всяко сирене, мляко, яйца, ябълки и така нататък, които са създадени по естествен път са здравословни. Защо, например захарта не е здравословна храна? Защото е обработвана с химични агенти, за да станат кристалите бели. В такъв случай кафявата захар, която е доста по-естествено извлечена би трябвало да е здравословна и е точно такава. Това, само че не се вписва в представите на много хора, които живеят здравословно - за тях захарта е много вредна, без значение каква е.
Само че, няма вредна храна ако е както описах по-горе е здравословна! Има нездравословно хранене. Човек може да се храни вредно и със здравословна био храна и да си навлече сериозни проблеми на организма. За съжаление много хора, които разполагат с излишни пари и пазаруват в БИО магазините си мислят, че живеят здравословно и това, че консумират скъпа и уж здравословна храна им дава някакво предимство. Какъв е проблема, тогава?
Проблемът е най-вече в количеството калории, които приемаме на ден и в липсата на разнообразие. Ако ядете по цял ден риба е нещо много хубаво, но ако сте изключили зеленчуците, плодовете, яйцата и дори въглехидратите като пълнозърнестия хляб, например значи може да си създадете сериозни проблеми. Няма значение колко е здравословна храната ви, ако липсва на масата витамини, мазнини, въглехидрати, протеини и така нататък.
Вторият сериозен проблем е количеството погълнато храна. Ако не се движите много 2000 килокалории може да са ви напълно достатъчно на ден. Какво става, само че ако погълнете 4000 килокалории? Ако нямате страхотен метаболизъм останалите 2000 килокалории могат да се превърнат в мазнини за тялото ви, а това значи излишни килограми, излишно товарене на сърцето и т.н.
В този ред на мисли може да преекспонираме темата и да си зададем следния въпрос: кое е по-добре да ядем здравословна храна, но по нездравословен начин или пък обратното - нездравословна храна, но по здравословен начин? Ако трябва да вземе предвид излишните килограми аз лично бих избрал второто - все пак не всички Е-та, които има в продуктите са вредни, но всеки излишен килограм отгоре е вреден в дългосрочен план. Здравословния начин на хранене е много важен, по-важен от това да давате луди пари за скъпа храна, която не консумирате въобще правилно. Но може ли да си позволите здравословна храна и да я консумирате, както трябва това е най-добрия възможен избор. И никога не забравяйте, че силата на храната е в нейното разнообразие и правилно количество!
Най-честия въпрос, който ще чуете в магазина е, когато отидете на касата и ви попитат: искате ли торбичка? И най-честия отговор е "Да", но какво става ако сте взели само няколко продукта, които не са големи, а е неудобно да ги носите в ръце? Взимате отново торбичка, но всички торбички са големи! Във всеки магазин найлоновите, а и вече хартиените торбички са твърде големи и неудобни ако искате да поставите вътре няколко продукта само.
И се запитах: защо по дяволите няма по-малки торбички, такива, като в магазините за дрехи? Например в Ню Йоркър имат имат малки и по-големи торбички с "къси дръжки", а не с тези големи увиснали дръжки, които, когато изкачвате стълби може да ударите уискито в земята.
Цената на една торбичка струва от 10 до 20 стотинки най-често. Колко би струвала една по-малка торбичка? И има ли значение това? Аз лично бих дал отново 10 стотинки, но за по-малка и удобна торбичка. И все пак, защо наистина по хранителните магазини не се предлагат такива? Ако е за това, да бъде по-опростено като има само един вид как тогава пък предлагат ЕКО торбички или дори такива от по-здрав материал за многократно ползване.
Единственият отговор, който се сещам е, че с продаването на по-големи торби ви стимулират да купувате повече, за да успеете да ги напълните. Ако няколко пъти купите малко продукти, а ги носите в голяма торба ще си кажете: следващия път ще взема повече продукти, защото не ми излиза изгодно да давам по 10 стотинки за нищо.
Бих посъветвал все пак хранителните магазини да започнат да продават и по-малки найлонови торби с дръжки, защото наистина това е неудобно за масовия потребител да липсват такива. Все пак, не сме длъжни да купуваме много продукти при всяко влизане в магазина.
Няма как да не сте ставали "жертва" на постоянно предлагане на продукти в промоция на касите в големите супермаркети. Чак днес се зачудих защо го правят и дали наистина печелят от това големите магазини. В началото се чудех защо ми предлагат дъвки на промоция, когато ги виждам с очите си на касата или пък на стелаж някъде в магазина, където ясно пише, че цената е намалена. Или пък ядки, бонбони и много често вафли. Само един-единствен път си взех бадеми и то защото ми се ядяха. И все пак, това, че аз не купувам от касите предлаганите продукти, въобще не значи, че други не го правят.
Понеже днес за пореден път ми предложиха нещо, което дори вече го забравих се замислих сериозно - печелят ли от всичко това големите магазини? Акцентирам на "големи", защото след като разсъждавах стигнах до следните изводи:
1. Когато е голяма хранителна верига и разполага с много каси във всеки магазин, това прави стотици каси в цялата страна. Понеже през една каса минават много хора на ден, дори някакъв нищожен процент от хората да си купят продукт общата печалба ще е сравнително добра
2. Тази "обща печалба" фактически се явява "допълнителна печалба", защото това е продукт, който вие не сте искали да купите и не ви трябва дори, но те ви го "пробутват" като за последно. Защото вие наистина вече сте напазарували и не мислите за деня да купувате повече нищо. Един-два лева отгоре, няма да ви попречи, нали?
3. За да продължават всеки Божи ден да предлагат на касата продукти на промоция, понякога по 2-3 значи, че тези магазини наистина печелят хубави пари от това. Собствениците на магазините не мислят нито как се чувстват продавачките, които са абсолютно задължени да предлагат тези продукти на всеки клиент, нито аз, като клиент, на който вече му е дошло да гуша да не може спокойно да си плати покупката и да се махне от магазина. ТЕ знаят, че вие пак ще се върнете в техния магазин, просто защото в квартала нямате сериозна друга алтернатива. Много рядко два големи супермаркети се намират един до друг, а дори и да е така, това, че сте свикнали да пазарувате в единия и ви е "любимия" магазин ще ви накара отново и отново да се връщате.
Та, големите маркетолози, които отговарят за това знаят много добре тези ваши слабости. И понеже ви изстискват парите, доколкото могат и знаят, че отново ще се върнете те го правят отново и отново. Изводът е, че тези "допълнителни печалби" са наистина добри и добавя някой друг процент към общите печалби. Достатъчно, колкото някой шеф да си купи за годината последния модел мощен Мерцедес!
Събудих се от някакъв шум, непознат и особен. Сетивата ми се изостриха и вече събудил се напълно реших да светна с фенерчето на телефона в стаята. Нямаше нищо, което да мърда или да ми се блещи в лицето. Реших за по-сигурно да проверя и под леглото, знаете от филмите на ужасите, че там се крият лошите. Насочих фенерчето под леглото и в този момент сърцето ми се смрази. Имаше оставено писмо, но не просто легнало, а подпряно така, че да прочета ясно какво пише с главни букви: ЗА ТЕБ Е! Взех го с разтреперени ръце, легнах в полуседнало положение и след като придърпах завивката към мен започнах да го отварям. Паниката вече ме превземаше, а през главата ми минаваха най-лошите мисли, които може да си представите. Не, по-лоши, защото едва ли сте гледали толкова филми на ужасите, колкото аз. Започнах да го чета, преглъщайки едва-едва:
- Очаквай НИ след малко!!!
В този момент спрях да мисля, не можех да мръдна, бях забравил да си поема и въздух. Стоях така поне минута в очакване да се случи нещо. И наистина нещата започнаха да се случват. От хола се чу шум, някакъв също гаден, все едно котка дращи по дъска. А бях сам в апартамента! Не знаех какво да направя, не смеех да мръдна, а да стана и да отида да проверя какъв е този шум беше изключено.
Отново този шум. Този път още по-настойчив. Вече бях сигурен, че в собствения ми хол има някой. Вече се молих да е крадец, това в този момент звучеше най-земно. Не исках да срещам духове, криптиди или полтъргайсти. Ако беше крадец щях да го разцелувам и да го изпратя със 100 лева в джоба дори. Трябваше да действам, знам, че ако просто си лежа в кревата, въобще няма да си помогна. След като се посъвзех от разсъжденията ми за това какво може да е злото станах бавно от кревата. Не стъпвах, а направо левитирах по пода от страх да не вдигна дори и най-малкия шум. Вратата на хола беше на няколко метра от мен, но ми изглеждаше като светлина в безкраен тунел, който трябваше да измина. Пристъпвах бавно и безшумно. Когато най-сетне стигнах до вратата си прилепих ухото до вратата. Хм, не се чуваше вече нищо, но като ли, че долових някакъв шепот. Това щеше да ме побърка, ако не бях решил да предприема най-смелото нещо в живота си.
Натиснах здраво бравата и отворих вратата колкото сила имах. Влязох с цялото си тяло в помещението и извика колкото глас ми държи:
- Кой си ти бе...
Не търсих смисъл в думите ми, а само да стресна предполагаемото зло. Исках всичко да свърши час по-скоро и да какво по дяволите се случва тук. Някой светна лампата и в този момент видях пред мен около 20-30 човека. Всички ме гледаха уплашено и странно: изненадани. Аз също. Гледахме се така може би 3-4 сек., когато всички извикаха:
- Честит рожден ден Ник!!!
- Боже мой - почти на себе си измъмрих, но по израза на лицето ми явно всички разбираха какво са ми причинили. Естествено, нарочно!
- Не можахте ли да изчакате до сутринта - продължих да говоря, след като вече се бях свлякъл на земята.
Всички започнаха да се смеят, а това говедо Мартин, който ми се пише за добър приятел дойде при мен и ми каза:
- Брато, това беше най-готината идея, която съм имал до сега
Идеше ми да го фрасна по самодоволното лице, но в този момент исках да го прегърна, защото все още бях уплашен.
- Честит рожден ден - добави "братото". Не исках в този момент да ми е брат. Братята не си причиняват това.
И другите се хилиха самодоволно, все едно са спечелили Световното по футбол в Русия. И в се пак, ми беше интересно да разбера някои неща.
- А как влязохте в апартамента?
- С ключ, как иначе - отговори Мартин
Бях забравил, че има ключ, защото една седмица, когато беше скаран с гаджето си спеше в нас. Така и не си го взех. И вече съжалявах за това.
- Това добре, а каква ви беше идеята да ме събудите?
- Не е ли очевидно, с гадното дращене по вратата. Май си счупи ноктите, докато те събуди. Поне десет минути дращи като гладно коте...
Хм, помислих си аз, цели 10 мин. Явно съм спал като пън.
- И последен въпрос: от къде знаехте, че ще погледна под леглото, за да прочета писмото?
Всички се спогледаха, а Мартин промърмори:
- Какво писмо?!
В последните години стана мода да се фабрикуват фалшиви новини. Виждаме ги най-често във Фейсбуук, защото е идеалното място за споделяне на всякакви глупости. Зад тях стоят гладни и отчаяни книжни плъхове, които се борят в най-жестоката ниша в интернет, тази новините. Това се обикновени нещастници или псевдожурналисти, които са свикнали да си изкарват прехраната по-лесния начин пред компютъра, но не и да се хванат на работа и да заработват прехраната си честно. Зад фалшивите новини стоят хиляди автори и печалбари. Не е просто някоя голяма новинарска агенция. Всеки с малко повече знания може да създаде сайт и да почне да пише каквото му скимне.
Та, кой е главния проблем на фалшивите новини? Това е именно, че повечето хора им се "хващат на въдицата", отиват на сайтовете и дори споделят техните абсолютно измислени новини или пък такива, в които има голяма доза лъжа.
Ето моите съвети как да различавате фалшивите новини от истинските
1. Гръмко заглавие - ако заглавието е супер привличащо и стряскащо и новината изглежда направо невероятно ми... най-вероятно новината е пълна лъжа. Запомнете: ако се е случило нещо много сериозно ще го разберете веднага от познатите ви медии или дори директно от приятелите си!
2. Подвеждащо заглавие - за огромно съжаление дори и големи и уважавани медии си позволяват този прийом в журналистиката. Заглавието фактически е вярно, но е извадено от контекста, само и само да изглежда стряскащо и да прочетете новината. В част от случаите заглавието може да няма почти нищо общо и със статията. Как да различавате такива заглавия? В повечето случаи може да отидете директно на коментарите във Фейсбуук или на самата статия. Обикновено там някой вече ще е писал, че заглавието е подвеждащо. Ако пък искате въобще да не четете ще трябва внимателно да подбирате медиите, на които отивате, което значи, че само богатия ви опит може да ви предпази от подвеждащите заглавия на сериозните медии.
3. Абсолютно неверни заглавия - разбирате, че новината е невярна, чак, когато отидете на сайта. В такъв случай ще ви дам някои съвети как да различавате самите сайтове още преди да отидете на тях. Когато някой публикува нещо във ФБ като е дал линк към сайта ФБ показва точно кой е сайта. Това е много важно да го прочетете, защото в 99% от случаите ще може да го разпознаете по името. Сайтове, които завършват на .eu например и са с особени и нищо незначещи имена са просто несериозни. Ако някой иска да създаде сериозна медия той ще регистрира домейн в областта .bg с ясно и описателно име или в областта .com. Ето ви един пример:
bgnew.eu, bez-cenzura.eu, bulbox.net и т.н.
Най-добрият съвет пък е да не отивате на новинарски сайт, ако въобще не го знаете. Над 90% от всички новинарски сайтове в България просто генерират фалшиви новини. Отивайте само на сайт, в който сте сигурни и сте го посещавали. Запомнете пак правилото от т. 1, ако има нещо много важно ще го разберете така или иначе.
4. Злободневни фалшиви заглавия - те разчитат на някакво събитие, което се е случило днес и което най-вероятно почти всички ще знаят, но в заглавието има голяма доза неистина, само и само да ви привлече да кликнете на него. Личат си най-вече по това, че е прекалено стряскащо, почти като за жълт вестник. А това в днешно време е гаранция за фалшива новина.
В щастливи моменти като този,
ми се иска да кажа на някой,
живота е хубав, но с отливи,
на хора отегчени, изморени.
В щастливи моменти като този,
ми се иска всички вече да знаят,
живота е хубав, но с изненади,
на хора незнаещи, озлобени.
В щастливи моменти като този,
ми се иска и на мен да ми кажат,
че живота е хубав, но с гадости,
на хора нечовечни, неблагодарни!
За НЛО се говори от малко преди средата на миналия век, когато за пръв път е бил забелязан неидентифициран летящ обект. Това е станало около Втората Световна война. Но може да зададем много въпроси относно реалното съществуване на извънземни, не и на НЛО, защото всеки обект, който видите в небето и не го разпознаете може да се тълкува като неидентифициран летящ обект. Нека да започнем:
1. Странно, че например никой не е описвал появата дори на НЛО, а не само на извънземни в 18 век и преди това. Има рисунки, на които се вижда ясно нещо като летящи чинии, такива има дори в църква в село Добърско, но това е поредното доказателство, че някой е видял НЛО. Никъде няма нарисувани извънземни!
2. Първият фотоапарат за масова употреба излиза също около средата на миналия век. Тогава и започват да се появяват и първите снимки на НЛО. Това, което обединява всички снимки е, че са твърде неясни - нещо черно в небето, обикновено под формата на летяща чиния или пура. Няма нито една снимка на НЛО в близост, от който да се виждат прозорци, врати, люк или дори извънземно
3. В ерата на технологиите вече всеки човек има телефон с камера, като вече половината камери снимат добре, дори и при слаба светлина. С усъвършенстван софтуер всеки обект може да се хване без проблеми. Реалните ползватели на телефони с камера в света са поне над 3 милиарда. Питам аз, как е възможно за 5 години например, поне един човек да не заснеме реално НЛО, на което да се виждат повече подробности?
4. Каквито и снимки да има направени на НЛО другото общо нещо е, че снимка, направена от втори човек от друг ъгъл няма. Как е възможно и това? Нима при такова невероятно събитие само един човек ще реши да снима?
5. Забелязали ли сте, че има толкова много снимка на НЛО, но нито една на извънземно? Всички истории с извънземни са опровергани, а най-известния случай е филма „Аутопсия на извънземно” сниман уж по действителен случай. В него група хора правят дисекция на извънземно, като всичко това се заснема. Аутопсията изглежда повече от реално, вижда се как вадят някакви вътрешности и така нататък. Впоследствие се разбира, че това е 100% измама, самите автори си признават!
6. Вече почти всеки магазин, а и не само има камера, която записва какво се случва в непосредствена близост. Говорим за милиони камери разпръснати по целия свят. Та, как е възможно нито една камера да не заснеме реално извънземно или най-малкото НЛО, което да е ясно, че е с извънземен характер?
7. В Ютуб може да намерите хиляди клипчета на заснети духове и някои са точно от камери разположени в ресторанти, офиси и така нататък. Изглеждат доста реално. Може голяма част от тях да са фалшифицирани, но факта, че имаме толкова много заснети истории с духове не показва ли, че е възможно да бъде заснето всичко, включително и обекти с извънземен разумен характер?
8. Вярващите в НЛО и извънземни вярват сляпо. Без никакви доказателства, а само от неясни снимки и интервюта на хора, които казват, че са видяли "нещо" те заключват, че земята е посещавана от извънземни. За съжаление точно толкова сляпо вярват и самите уфолози. Навремето имаше случай, в който група туристи в България пътувайки по асфалтов път и просто снимайки с камера забелязват, но след като се прибират и преглеждат филма нещо, което много прилича на летяща чиния и то движеща се успоредно на колата им. И наистина прилича. Виден български уфолог много уж предпазливо и професионално казва, че е видян някакъв неидентифициран летящ обект, но във всичките ми приказки внушава, че това си е чист извънземен кораб, едва ли не. Тук се намесват, само че Господари на ефира, които изминават пътя, който са изминали туристите и какво да видят: точно до пътя нещо като навес - пръчка и върху него навес, който прилича точно на летяща чиния. Може би е направено с цел хората да се предпазват от дъжд. Когато туристите са се движили с висока скорост тръбата, която крепи навеса понеже е тънка не се вижда добре, а размазаното движение от скоростта прави така, че "летящата чиния" да се движи. Няма какво да коментирам случая.
9. Погрешно е неидентифициран летящ обект да се класифицира веднага като извънземен. Виждал съм в небето какви ли не светлини и тела, които отдалеч изглеждат доста странно, но като се приближат се разбира веднага какво е. Именно незнанието за това, което виждаме ни кара да мислим, че има свръхестествен характер, а то може да се окаже летящ фенер, балон или игра на светлините, а защо не и някое природно явление.
Всеки обича палачинки, но не всеки може да си направи. Има няколко прости правила, които с времето се научих и сега ще споделя с вас.
1. Палачинка може да забъркате от почти всичко, в което има яйца - може да не е класическа палачинка, но пак е палачинка
2. Палачинка можете да направите и без мляко, като спазвате просто правило 1 - яйца, сирене, овесени ядки и т.н. Всичко е добре дошло
3. Сместа за палачинките трябва да е средно гъста - ако е много рядка няма да можете да обърнете палачинката, ако пък е много гъста няма да може да я разтилате както трябва в тигана
4. Палачинки НИКОГА не се правят на горещ огън. Оптималната температура за ел. печки е като включите котлона на 4. Но има една малка подробност. В началото включвате котлона на макс, за да загреете тигана, но не твърде много и след това включвате на 4
5. Въобще не е задължително да я обръщате по класическия начин само с тиган. Ако имате две дървени шпатули ще се справите идеално.
6. НЕ ползвайте евтини пластмасови шпатули - пластмасата е токсична, освен ако не е от качествена фирма. Моят съвет е да ползвате винаги дървени.
7. Най-добре е да използвате като мазнина краве масло, а не олио. Може дори да използвате и кокосово масло, но не и слънчогледово или маслиново.
8. Когато палачинката се запече от едната страна и я обърнете не е задължително да я държите толкова време и от другата. 10-20 сек. е напълно достатъчно. Понеже палачинката ви може да е с примеси и така да е малко по-дебела, изключваме да я печете само от едната страна, като се правят тези палачинки по улиците. Те са твърде тънки е се опичат и от двете страни едновременно.
- Знаете ли защо в България има толкова много дупки по улиците
- За да не могат да избягат лесно затворниците, когато избягат от затвора
- На това световно има много изненади
- Какво имаш предвид?
- Ми, жена ми ме изненада с друга жена...
Разгара на купона.
Един отива на бара:
- Какво ще пиете?
- Абе веднъж се живее... Един чай!
Дядо Коледа може да бъде всеки. Ако искаш да направиш добро и да накараш хората да се усмихнат не е нужно да имаш летящи еленчета и шейна. Каса Кока-Кола е напълно достатъчно

Когато всички се събираме Коледата е най-красива. Изгледайте това рекламно клипче, което дори може да ви разплаче

Преди две години разглеждах годишния ми албум от началното училище заедно с 5-годишната ми братовчедка. Когато стигнахме до снимките на второкласниците, тя посочи снимката на едно момче и каза:

- Той изглежда по същия начин като Николас!

Когато попитах кой е Николас, тя ми отговори:

- Момчето, което живее в моя гардероб"

и продължи да гледа в снимката. Умрях от страх.
Преди няколко години слагах детето на едни приятели да спи. Тя беше на три годинки по това време и упорито отказваше да си ляга. Попита ме защо пък да трябва да ляга да спи и аз й казах:

"Защото е късно и малките момиченца трябва да получат добра доза сън".

Тогава тя посочи празното пространство в ъгъла на стаята и каза: "Ами това малко момиченце?"
– Знаете ли, Аврам, ако са ви препълнили чашата с чай, това не е от вежливост.
– А защо?
– За да не можете да си сложите захар.
Пациент се оплаква на лекар от лош сън. Докторът:
- Днес си легнете по-рано, успокойте своето дишане, отпуснете си, представете си, че се намирате на брега на океана, заслушайте се в шума на вълните. Това е автотренинг, сънят ви ще се подобри.
На другия ден пациента пак се появява със сенки под очите.
- Докторе, не помага!
- Направихте ли това, което ви казах?
- Да!
- Точно както ви бях казал?
- Абсолютно!
- И какво стана, че не можахте да спите?
- Ами тези девойки, които бягаха по плажа, по монокини...