Регистрация

Да бъдеш

„Да бъдеш" в България, защото това е твоята родина, защото без теб, тя не може да пребъде. „Да бъдеш" на върховете, които трябва да покориш. "Да бъдеш", за да помниш, че в нашата история има висини и си длъжен да ги виждаш, където и да се намираш - в прегръдката на бедността или хватката на алчността. Стува си „да бъдеш", дори и само заради един незначителен връх.

„Да бъдеш" и да не се предаваш. Да се бориш, защото това е „смисълът".

Иначе как ще разбереш, че те има.

„Да бъдеш" с приятелите си, защото те са най-важното, което имаш. Какво по-ценно от тях? Без тях не можеш „да бъдеш". Те са част от твоя живот, от това „да бъдеш".

„Да бъдеш" какъвто си. И да оставиш и другите да бъдат каквито са. Да бъдем толерантни към хората, независимо от тяхната етност и език. За да бъдем въобще, трябва да можем да бъдеме заедно и да не се предаваме. "Да бъдеш" с усмивка и вяра. Както е писано, че дяволът не е властен на материята, дяволът - това е арогантността на духа, вяра без усмивка, истина, която никога не бива обзета от съмнение. Да прогоним дявола и да приемем Исус в нашия живот, той е живота и истината и тогава можем да бъдем. Да зарежем арогантността - за какво ни е. Да вярваме, че Го има. Да помогнем и на другите да повярват, че го има, че той действително съществува. Не трябва да се прави разлика между хората, а трябва да говорим на тях за Неговото слово и какво е да живееш с Него.

„Вярата към Исус е да бъдеш истински щастлив, да живееш с истински хора, които те обичат".

Преди да срещна хората, които ме подкрепиха, бях много студена, живях в една лъжа, в която няма истински живот. И тогава реших да бъда и да не се предавам.