Регистрация

Какво е приятелството за мен?

Много трудно можеш да намериш приятел, на който да разчиташ. Да е до теб в добро и зло. Преди любовта най-ценното е приятелството, защото много от връзките между момче и момиче започват първо от едно добро приятелство и прераства в него по красиво и дълбоко. Има много видове приятели. Но главно се разделят на два вида истински приятели и фалшиви приятели.

Истинските приятели са тези, на които можеш да разчиташ в много от трудните си моменти, тези които може да ги дигнеш в четири през нощта, за да им поискаш помощ. Тези които са до теб и е най-добрите ти моменти. Ако имаш някакъв проблем, който те мъчи и ти трябва помощ, но не можеш да го споделиш с родителите си първия човек, към когото ще се обърнеш е приятел. И ако наистина ти е добър приятел, за какъвто го смяташ, ще направи всичко възможно да ти помогне.

Фалшивите приятели се разделят на няколко вида. Които са: приятелство за изгода, приятелство, за да те унижават. Приятелството за изгода е едно от най-лошите неща, които може да се случи на един човек. Казвам го от личен опит. Защото съм преживяла такова приятелство. Имах една приятелка, на която няма да спомена името и излизаше с мен само и само, защото брат ми работеше към цифрови системи Варна преди да се премести на сегашната си работа. И тя беше и все още е към цифрови системи Варна. И понеже интернета не беше много хубава(не правя, на никой от другите доставчици реклама на за интернета) и си мислеше, че като ми е приятелка брат ми ще направи така, че да и е по-добър интернета. Ама не стана. След като брат ми напусна тази работа и се премести на друга работа тя спря да излиза с мен. И на всичкото отгоре все на мен се оплакваше, че интернета и е лош. Сякаш аз мога да направя нещо, за да го подобря. И освен това говореше зад гърба ми. Друго от което мое да те заболи е приятелството за унижение. Защото в лицето ти се правят на приятели, а зад гърба ти говорят: „Тя е курва, тя е проста и глупава” и какво ли още не.

Приятелството е нещо ценно, пазете го, за да не пострадате като мен.