Регистрация

Песен за мигача или това, как простотията ни залива отвсякъде

Простотията, комерсализма и рекламата ни заобикалят от всички страни. Купих си едно от най-реномираните, най-рекламираните и според издателите си едно от най-четените в света списания. Прочетох 60-те. му стравици за 10 мин., всъщност не ми беше въобще трудно, защото страниците му предсавляваха глупави, но "уникални" снимки, тъпи реклами каращи читателя непременно да купи нещо напълно непотребно за много по-висока цена от реалната му стойност и кратки, но за сметка на това страшно тъпи статийки за живота на богатите и още нещо!

Ядосах се и си пуснах телевизора. Тъй като плащам по 20 лева всеки месец имам набор от близо 80 програми с пълни глупащини. От първия канал, на който бях цъкнал искреше "бодрия" дух на сериал с няколко хиляди епизода, снених канала и какво да видя?! Оплешивял, дърт чичко ме кара да поръчам мигновенно комплект ножове, обаждайки се веднага ще получа и уникален комплект за транжиране, който естествено никога няма да ми влезе в работа. Почти отчаян минах на следващия канал, където ме посрещна едрогърда (тоест с данни за фолкпевица) какичка, която с почти разплакан глас се молеше на известния, мустакат актьор:

- Павеле, павеле, мигача,

а той с присъщ на дедо Стефчо (лека му пръст) коцкарски глас репликира, отбелязвайки с една простичка, но за сметка на това, многозначително-еднозначна (ебати словосъчетанието) идея, че еротиката (в този случай граничеща направо с порнографията - добре показаното деколте на каката) продава най-добре всеки продукт - от мастиката до епилатора.

И наистина "човек е продукт на своето време", но нека ние, продуктите, да се противопоставим, дори само чрез блоговете си, на "нашeвремската" ПРОСТОТИЯ!!!