Регистрация

Моето съкровено желание - 1 глава

Изведнъж чух познат глас:

- Краси, Краси, моля те, не бягай!

- Нямам намерение да стоя тук два часа с теб за съвети как да се държиш на първата ти среща с Яница, Веско! - отвърнах кисело на приятелят си. - Какво всъщност правиш тук? Не си ли и ти зает?

- Не си го изкарвай на мен. Какво да направя, че ти си най-умната в класа и не оставаш за консултация по БЕЛ?

- На консултация по БЕЛ ли? Това обяснява държанието на Веселина и Цветомир. Та както и да е. За какво ме търсиш в седем вечерта, при положение, че свършихме часовете преди половин час?

- Няма време за обяснение, бързо! - извика ми в отговор Веско.

Бедният Цветомир! Толкова го съжалявах! Когато влязах в коридора на училището на стълбите имаше събрана грубичка, а децата, които слизаха надолу бяха не по-малко учудени от мен.

- Какво ме интересува това, Веско, някакъв инцидент. С какво мога да помогна аз, малка третокласни. . . О не, Господи!

Познайте кой беше този, около който се беше насъбрала гръупичката? Ужас, това се оказа Цветомир! Ето какво станало:

Когато консултацията по БЕЛ свършила, Цветомир и всички останали слизали по стълбите, но толкова бързали, че блъснали с всичка сила Цвето, който бил пръв в навалицата. Той се препънал и паднал от първото стъпало на близките стълби. Паднал по гръб и повече не станал. Всички чули само:

- Ааааааааа!

Всичко това ми разказа Веско. Цецо веднага беше закаран в близката болница. Когато пристигнахме, се наложи аз да телефонирам на родителите му. По телефона чух риданията на майка му, от което ми стана жал за нея.

Г-жа Драганова пристигна след половин час. Цветомир беше в безсъзнание, а на всичко отгоре кракът му беше счупен.

В осем часа мама дойде и ме прибра. Каза, че наистина съжалява за приятелят ми.

- Той ми е нещо повече от приятел! - отвърнах аз през сълзи.

Стоях до десет часа будна от притеснение. Накрая не издържах и се обадих в болницата. Там ми казаха, че всичко е наред. Вече бях спокойна и можех да си легна. Но дори и в сънищата си нямах покой. Постоянно сънувах Цвето.

Довиждане, скоро ще се видим!