Регистрация

Из дневника на един Геймдизайнер...

Ден 2 : Разпределиха ме в креативния отдел, понеже не мога нито да програмирам, нито да рисувам. По всичко си личи, че основната ни работа ще е да браузваме из интернет, да джиткаме детмачове и да чатим до края на работното време, поне докато направят енджина. Пешев каза, че после може и да се наложи да поработим по играта.

Ден 5 : Пешев е много добър на детмачовете. Каза, че го е постигнал с практика. Играта която ще правим е 3D-екшън, така че може дори да е полезно

Ден 30 : Дадоха заплати.........

Ден 60 : Дадоха заплати. Пешев все още ме бие, без дори да си дава много зор.

Ден 90 : Шефът каза, че няма да дава заплати докато енджина не стане готов. Програмистите го гледат гладно и заплашително...повече заплашително.

Ден 98 : Някакво момиче кандидатства за свободното място на умрелия от глад програмист Григор. Шефът каза, че жена-програмист звучи също толкова нелепо като "морско свинче", защото и то не е нито "морско", нито "свинче". Девойката се фръцна и си замина...програмистите вече гледат повече гладно, отколкото заплашително.

Ден 104 : Енджинът е готов! Засега всичко изглежда черно, но казаха, че като сложим текстури и светлини, ще стане по-добре.

Ден 105 : Дадоха заплати. Програмистите вече не гледат толкова гладно и изглеждат почти като хора, един дори ни се усмихна. Обмисляме дали да не добавим хорър-елементи като го видяхме.

Ден 107 : Сложихме текстури. Всичко стана бяло. Работим по отстраняване на бъговете. Направих 3 поредни фрага срещу Пешев!

Ден 118 : Добра новина - намерихме си дистрибутор. Пешев каза, че това е показателно колко наивни хора са останали по света. Ще празнуваме !!!

ДНн 1522222222 : БулИ мъ ГЛъвЪ

Ден 154 : Изтрезняхме. Божидар, който е въздържател сподели, че е поработил и дори е докарал някакъв образ.

Ден 160 : Не знам дали художниците ни са некадърни, или е някакъв нов бъг, но противниците вместо на нацисти приличат на извънземни. Шефът каза, че вместо за Втората световна ще направим играта фантастика. Сценаристите не изглеждат много доволни.

Ден 174 : Тестърите забелязаха проблем - противниците минават през стените, вместо да ги обикалят. Работим по въпроса.

Ден 184 : Все още работим. Лошите освен че минават през стени, вече започнаха да изпадат през пода.

Ден 186 : Оправихме проблема с пода. Изплатиха ни бонуси.

Ден 190 : Решихме да махнем стените, които стоят на предполагаемия път на противниците. Където е невъзможно, ще слагаме нови лоши - "призраци", за които ще пишем в manual-a, че могат да минават през стени. Добре че по-рано решихме играта да е фантастика. Левъл-дизайнерите са в траур. Пешев каза, че така им се пада.

Ден 202 : Днес звуковия специалист обяви, че е готов с алфа-версията саундтрака. Шефът го чу и пусна обява, че търсим нов специалист по звука. Пешев каза, че като ще правим хорър-фантастика можем спокойно да минем и с този саундтрак.

Ден 209 : Разпространителите настояват да вкараме в играта и нинджи. Това е лесно, но понеже нямаме готови текстури за тях, за момента изглеждат като розови извънземни.

Ден 218 : Направиха текстурите за нинджите. Пешев сподели, че според него розовите извънземни повече приличали на нинджи. Художниците го чуха и са му сърдити.

Ден 224 : УЖАС !!! мрежата в офиса се разпадна. Докато я поправят нямаме нет, не можем да джиткаме детмачове и се налага да работим.

Ден 226 : Осъществяваме завиден прогрес. Божидар (оня дето не пие) каза, че може да направи лошите да не минават през всяка конкретна стена повече от веднъж. Пешев му каза с отвращение да не се занимава с глупости, а да опита да оправи мрежата.

Ден 228 : Оправиха мрежата. Бих Пешев на детмач !!!!!!!!!!!!!

Ден 230 : Отложиха пусковата дата на играта с три месеца. Пешев каза, че в крайна сметка сигурно е за добро....