Регистрация

Защо не трябва да се бъзикаме със системния админ

Да карате мен, един мрежов администратор, да обяснява най подробно всичко което прави в момента, в който влезете в офиса ми, не е само загуба на време, но и също безсмислено пилеене на кислород. Бях назначен, защото знам как да работя с компютърни мрежови системи, а Вие очевидно за да се забавлявате с мен и останалите служители, докато наблюдават безплодните ви усилия как се опитвате да разберете какво означават командите Кът и Пейст (Cut/paste). Вие никога няма да разберете компютрите. За вас изглежда е твърде сложно нещо толкова просто като двоично число.

Вие всъщност никога няма да разберете защо хората Ви мразят, но аз смятам да се опитам да Ви го обясня, макар че съм сигурен, че тива ще е също толкова ефективно колкото да се опитвам да Ви обясня какво е IP (интернет провайдър). Вашият лъскав нов Макинтош притежава повече индивидуалност отколкото вие ще имате някога.Вие се мотаете по цял ден из сградата и непрекъснато търсите недостатъците на другите.Вие сте елегантно облечен, с онова безполезно излъчване, с което може би сте заблудили интервюиращият ви за работа, но сега, след като наиситна имате сериозни отговорности, вие ги стоварвате върху плещите на преуморения ви пресонал,надявайки се таланта на служителите ви да прикрие крещящатата Ви некомпетентност. В един свят на непрекъснато развитие и усъвършенстване Вие сте едно от онези низши зелени водорасли, които хората ядат и се присмиват.

И тъй като не виждам преспектива ситуацията да се измени в положителна насока, освен разбира се ако не ви направят мозъчна трансплантация, съм принуден да си подам оставката. Както и да е, на раздяла бих искал да ви кажа няколко неща:

1) Когато някой Ви се обади, за да поиска препоръка за работа за мен, Ви забранявам категорично да му давате отрицателни харатеристики. Най-много което Ви се позволява да кажете е: "Предпочитам да не коментирам". Имам приятели, които ще ви се обаждат от време на време, за да проверяват дали спазвате това условие,защото знам че сам няма да сте в състояние да проявите каквато и да била почтенност.

2) Имам паролите на всичките ви сметки в системата и знам всяка парола, която сте използвали през последните пет години. Ако решите да играете нечестно, ще публикувам списък с любимите ви неща, които надлежно съм копирал, когато ме накарахте да архивирам безполезните ви файлове. Не смятам, че термини подобни на "лолита" ще се гледат с добро око от администрацията.

3) Когато взехте назаем цифроф фотоапарат, за да направите снимки за рождения ден на майка си, сте пропуснал да споменете, че ще се снимате гол пред огледалото.После, тъй като сте пълен технически невежа и малоумник, сте забравили да ги изтриете. Ще се задоволя да отбележа, че никога не бях виждал толкова странна употреба на бутилка кетчуп, но Ви уверявам, че всички снимки са копирани и ще се съхраняват на надеждни места, докато не напишете блестящо препоръчително писмо относно професионалните ми умения. (Ако обичате опитвайте се да използвате програмата за проверка на правописни грешки, защото ми омръзна да ги поправям.)

Благодаря ви за отделеното внимание и очаквам препоръчителното ви писмо утре на бюрото си в 8 часа. Само да споменете една дума за това на някого и всичките ви мръсни малки тайнички ще станат публично достояние. Никога не се ебавайте с със системния администратор. Защо ли? Защотот той знае всичко, което правите през свободното си време.

Искрено Ваш...