Регистрация

6 неща, които не трябва да правим от филмите

Ако правим всичко, което виждаме от филмите, живота ни може да бъде комичен или доста опасен. За да спестят някои подробности, които не са интересни сценаристите изключват или пък добавят сцени, които не е добре да следваме в реалния живот. За съжаление тези филми ги гледат и деца, които също се повлияват от тези неща. Нека да видим кои са те:
1. Миене на зъби
Рядко ще видите, когато някой си мие зъбите да изплаква устата си след това с вода. Това, което показват като сцена е, когато след като си е изчеткал зъбите бързо плюе и веднага излиза от банята. В реалния живот това е вредно, защото остава паста по зъбите, която освен това я и гълтаме.
2. Говорене с пълна уста
Забелязали ли сте как умело актьорите, докато хапват нещо и говорят. Е, това изглежда добре само на филми, но в реалността е признак на лошо възпитание, освен, че може и да оплюете някого така.
3. Говорене в тоалетната по малка нужда
Това се случва при мъжете. Докато са прави и пикаят те си говорят, все едно нищо не правят. В реалния живот да си говориш с човека до тебе, докато се изхождаш е също признак на лошо възпитание.
4. Твърде много либерално отношение
Сцената е следната: детето за пореден път прави супер голяма глупост, но родителите му, понеже играят роля на спокойни, мъдри и възпитани хора не му се карат, а понякога дори подминават проблема. В реалния живот знаете, че ако оставите децата да си правят каквото искат това сериозно ескалира. Детето усеща веднага, когато го отпускате и ви се качва все повече на главата. Една строга забележка или наказание, та дори и символично са добър подход, за да разбере детето, че не всичко му е позволено.
5. Пиенето на бира на малки глътки
Това го правят най-вече американците и англичаните, които, очевидно не могат да пият. Бирата се пие студена и на повече глътки, за да може да се усети най-добре вкуса. Ако пиете само по една глътка, както дават по филмите може да усетите в устата си единствено вкус на пикня.
6. Пиенето на кафе по всяко време
Във филмите няма сутрин, обед или вечер, когато се пие кафе. Отиде ли актьора в ресторант първото нещо, което му предлагат е кафе, нищо, че преди това е пил вкъщи. Кафето е хубава напитка, но ако твърде често се пие при някои хора може да създаде сърдечни проблеми или трудно да заспива нощем. Пийте кафе само сутрин или когато наистина е наложително.