Регистрация

Евтини, но хубави уискита

Любител съм на вкусната храна и алкохол. Мога да ям всичко, стига да е направено добре и същото се отнася за алкохола. Не пия често уиски, но, когато си купувам гледам да е от хубавото, както се казва. Но най-интересното, което ще разгледаме в нашата тема е, че скъпото не винаги е най-хубавото.
Оказва се, че плащаме доста за марката, не толкова за качеството. Едно от най-разпространените уискита е Джони Уокър и по-специално Red Label защото е най-евтиното от тази фирма, а е с много добро качество. Цената му за бутика от 0.7 литра е около 22-23 лева. На промоция достига до 17 лева.
Но нашата тема ще е за други две уискита, за които останах приятно изненадан от вкуса и качеството.
Първото е 4roses. Производителя е същия, който пълни бутилките на Chivas - сравнително скъпо уиски. Цената на 4roses, само е доста по-ниска и варира около 22-24 лева. На промоция във Фантастико съм го взимал за 14 лева! Кое му е специалното: остава дълъг приятен послевкус, пивко е и въобще се усеща, че е наистина качествено уиски. Мога да кажа, че до 40 лева това за мен е най-доброто уиски, а ако имате късмет да го купите на промоция ще платите само 14-15 лева.
Второто уиски, което сериозно промени светогледа ми за днешните цени на всичко е Clan Mag Gregor. Струва само 14 лева, а на промоция в Аванти е 9.99 лева!! Мога със сигурност да кажа, че като качество и вкус почти достига Red Label на Джони Уокър, а цената му е почти два пъти по-ниска. Уискито е леко, пивко и приятно на вкус. Вече втора бутилка за 10 лева си купувам и съм много доволен. За уиски до 30 лева това е моят избор.
Какво показва всичко това? Най-вече, че в днешно време плащаме най-вече за марката. Има много шотландски уискита, които дори не сме чували за тях, но не отстъпват на познатите ни марки. А на българския пазар вече се оказва, че за два пъти по-малко пари може да си купите алкохол, който по нищо да не отстъпва на по-скъпия, а дори и да е по-добър, както е в случая с 4roses.