Регистрация

Как да използвате Google, за да нямате проблеми

Не може да си представите колко проблеми и пари може да спестите, просто като използвате търсачката Google. Може да я използвате за всичко, но, когато нещата опрат до плащане или дори до някоя ваша морална дилема е задължително да я използвате. Отнема минута, за да направите първоначалното проучване, което може да ви спаси от бъдещи сериозни проблеми.
Често хората се лъжат, когато искат да си купят нещо, например. Лъжат се и когато правят сделки за земята си, продават или купуват недвижимо имущество или пращат децата си някъде. Говорим за сериозни случаи, които наистина може да избегнете.
Кое, само че е първото нещо, което трябва да направите в себе си, преди да предприемете каквото и да е? Това СЪМНЕНИЕТО! Съмнявайте се постоянно, защото това ще ви накара да проверявате всеки път, когато предприемате някакви действия. НИКОГА не действайте на сляпо!
Ето моите съвети, които да използвате благодарение на www.google.bg
1. Искате да изкарате пари и виждате обява как ако сте красиви и артистични може да изкарате пари като модел. Това е реален случай, разследван в Господари на ефира. Странно колко хиляди хора в България се лъжат, а има тонове информация в интернет. Жертвите дори си признават, че е трябвало да проучат, преди да се впуснат в приключението. А то е много просто: изпращате ваши снимки, а след това идват на адреса ви разни "документи" и всеки път плащате и плащате. След няколко плащания разбирате, че сте се излъгали. А как можеше да бъде предотвратено това? Много просто, ако преди да се впуснете в това начинание бяхте написали в Google "агенция търси модели". Дори да не добавите думата "измама" ще ви се покажат стотици резултати за измама и ще успеете да видите точно вашата фирма, която ви предлага пари.
2. Още един много по-сериозен случай. Агенция търси млади модели за филми и снимки. Бихте ли пуснали детето си, преди да проверите информацията в интернет? Сигурно ще кажете НЕ, но повечето хора пускат с неохота децата си и после страдат от това. Отново може да проверите чрез Google за агенцията, а думите, които трябва да напишете са точно тези, които сте срещнали в рекламата в интернет. Ако някой се е опарил от това, повярвайте ми, ще има тонове информация, от която да почерпите и да си направите изводите.
3. И сега нещо по-просто. Искате да си купите точно определен модел телефон, но се чудите дали да е той или друга марка. Много просто, отивате в Google и търсите за "Huawei Honor 10 2018 мнения". Така, числото 10 е модела на телефона Honor 10, числото 2018 е, че искате информация за най-новия модел, а най-важната ключова дума "мнения" е това, което наистина ви трябва. Вие искате мнения, ревюта, статии дори за този телефон, за да може да направите своя избор. За популярните стоки това работи на 100%.
4. Искате да продадете колата си, но никога не сте го правили и не знаете какво къде да правите. И тук може да се излъжете, особено ако човека, който иска да я купи е недобронамерен. Имате два основни проблема: не знаете какви документи и пререгистрации ви трябват и не знаете подводните камъни, които може да бъдат заложени при покупката. Което значи, че трябва да направите минимум две търсения. Ето моите предложения:
"документи при продаване на автомобил"
"рискове, когато продаваме автомобил"
Така, дори и да не са точните фрази, Google ще ви покаже най-отдолу подобни търсения, върху които също може да щракнете и да четете. Това се отнася дори и при покупка на автомобил втора ръка. Търсите по същия ефективен начин.
5. Кандидатствате за работа, но не знаете дали фирмата е коректна. Ако фирмата не е била коректна с работниците си, дори да не е много голяма е много вероятно да има оплаквания от нея. Ако пък е голяма фирма със сигурност ще намерите много информация за практиките, които извършва. Нека дам пример с възможни търсения, които трябва да направите в Google:
"заплащане в хранителни вериги Идея проблем". Измислената фирма "Идея" в случая е фирмата, която искате да проверите, а важната ключова дума е "заплащане" и "проблем". Google много добре ще ви разбере в случая. Ето ви предложение и за друго търсене"
"заплати в хранителни вериги Идея". Явно ви интересува всичко за заплатите и най-вече какви са точно. Все някой ще е казал в някой форум точно какви са заплатите и дали се изплащат редовно.