Регистрация

Най-бързият метод за отслабване

Всеки иска да отслабне бързо и безболезнено. За съжаление тези две неща са абсолютно несъвместими. Под болезнено се има предвид без гладуване. Какъв е механизма на всяко отслабване? Това е калорийния дефицит, което значи на ден да израходвате повече енергия, отколкото да консумирате под формата на храна. И колкото повече калориен дефицит имате, толкова по-гладни ще се чувствате.
Така че най-бързият метод за отслабване е гладуването. Но в никакъв случай пълно гладуване, а с подбора на правилната храна. Запомнете първо едно: какъвто и хранителен режим да имате, каквото и да ви говорят ще имате моменти, в които да усещате глад при вашата диета. Идеята е този глад да е в нормални граници и не толкова начесто.
И така, да опишем вашите стъпки, ако искате да отслабнете бързо, но в никакъв случай не за сметка на здравето:
1. Изключвате въглехидратите като хляб, макаронени изделия и други подобни. За съжаление трябва да изключите или намалите драстично и ориза, който също е въглехидрат, но не е точно като хляба, а се различава доста. Това, само че е друга тема, която не е толкова важна тук.
2. Изключвате и всякакви сладки неща - те също са въглехидрати. Забравете за шоколади, бонбони, тортички и всичко останало. Нямате право дори на една хапка!
3. Няма смисъл да споменавам, но все пак - всякакви газирани напитки се изключват от менюто ви. Пиете чай с МЕД и вода.
4. Най-използваните храни, които също задължително трябва да забравите са сирене, кашкавал и други неща, в които се съдържат голямо количество мазнини.
5. Какво все пак може да ядете? Наблегнете на чистото бяло месо, яйцата, салатите, плодовете, СУРОВИТЕ ядки
6. Няма да минете и без тренировки, запомнете това! Не може да седите цял ден вкъщи или на работното място, да се храните малко и да искате бързо да отслабнете. На фитнеса главното, което трябва да правите е кардио. Вие си избирате дали да бягате на пътечка, да сте на велоергометъра или друг уред, който гори много калории. Ако сте мъже трябва да запомните, че като правите твърде много кардио ще горите освен мазнини и мускулна маса. Но това също е друга тема. В момента е най-важното да отслабнете.
7. Следете си калориите. Ако на ден например поглъщате 2000 килокалории е добре да израходвате 2500. Разбира се, следенето на израходваните килокалории е по-трудно, но както писах по-горе при калориен дефицит може да усещате от време на време глад. Това е напълно нормално при вашата диета.
Ако спазвате всичко това колко време ще ви е нужно, за да отслабнете? В практиката съм срещал всякакви случаи, но е напълно възможно на седмица да отслабвате с по няколко килограма.
А кога да се мерите? Правете го сутрин на гладен стомах. Имайте предвид, че е нормално през деня да качите 1-2 килограма - от храната и течностите.
Ще надебелеете ли след като спрете диетата? Разбира се, ако спрете да тренирате и да се тъпчете отново с вредна храна ще станете отново дебели. Това е напълно нормално. След вашата твърда диета може да продължите с друг хранителен режим, в който вече са позволени повече храни, но не си мислите, че ще може да ядете всичко по всяко време.