Регистрация

Съвети за евтино пазаруване

В днешния свят на жестока конкуренция промоциите са ежедневие, като много често вече има и намаление с 50% и повече на най-желаните продукти. Ако следите внимателно промоциите в интернет и по самите магазини може да спестявате половината от разходите си. Казано по друг начин, ако изкарвате 1000 лева на месец и 500 лева от тези пари харчите за храна и други продукти, то заплатата ви може да изглежда все едно е 1500 лева. Чистата сметка е, че ако успеете да спестите до 50%, то продукти за 1000 лева вие ще ги купувате за 500. Ето моите съвети за това, как да живеете по-изгодно:
1. Следете промоциите в брошурите на най-близките до вас магазини + тези от Метро, ако имате в града си този магазин. В интернет също има сайтове, в които се публикуват брошурите на всички вериги магазини и от тях също може да сравнявате
2. НИКОГА не купувайте импулсивно в магазин каквото и да е. Ако ви се яде много течен шоколад, но не е промоция просто не купувайте. Може да го заместите временно с толкова много също толкова вкусни продукти, че не си заслужава да плащате точно в този момент. Купете си бурканче течен шоколад, когато е на промоция.
3. Вярвате или не почти всички видове продукти минават през някаква промоция в рамките на месец. Трябва ви просто търпение и следене. Цените в промоция са добре оцветени, така че няма да губите много време, за да ги разгледате. А освен това всеки ден сме в магазина за по нещо.
4. Когато има някаква много изгодна промоция купувайте в по-големи количества. За най-важните и използвани стоки това е напълно оправдано. Запомнете: има промоции и много добри промоции. При последния вид просто КУПУВАЙТЕ.
5. Когато магазин пусне нещо в промоция, понякога го прави дори без печалба, но това е с една единствена цел: покрай промотирания продукт да купите и някой, който не е на промоция. Това ще се случи ако не спазвате точка 2. Не купувайте продукти, които не ви трябват и нямате наистина нужда в момента!
6. Може да се храните евтино без да готвите ако купувате и продукти от Топлата витрина на големите хипермаркети. Когато са на промоция наистина си заслужава - трудно ще постигнете подобна цена ако си готвите сами вкъщи.
7. Ако става въпрос за дрехи задължително купувайте от сезонните разпродажби. Много изгодни са промоциите дори от магазини като Зара, където намаленията достигат до 75%. Срещал съм често зимни якета за по 40 лева, намалени от 120-150 лева!
8. Същата е логиката и за някои техники, като отопляеми печки или пък продукти за лятото като палатки, пейки, надуваеми дюшеци и така нататък. При тях намаленията също са много високи и достигат до 70%. Заслужава си да се обзаведете за следващия сезон, ако имате пари в наличност. Дори и да нямате и да вземете заем от някой, пак ще сте на плюс!
9. Внимавайте с промоциите то брошурите, когато ги вземете от пощата. Ако днес са разнесени по пощите, това значи, че промоцията е от следващия ден, което значи, че ако отидете още същия ден продуктите няма да са на промоция. Лично аз съм се лъгал от това.
10. Трябва да знаете, че винаги, когато отидете в магазина има някаква добра промоция, от която може да се възползвате. Но вашата цел е да се възползвате в пълна сила и от най-добрите им промоции, за това бъдете винаги готови да напазарувате повече продукти.
Внимание: винаги проверявайте на касовата бележка дали промоцията е влязла в сила при плащането. Много често не се добавят тези продукти реално като промоция или се разменят бележките на самите стоки, които я описват. Това последното го правят най-вече клиенти, номер, който от време на време минава. Например два сходни продукта, които са един до друг и единия е на промоция те разменят етикетите и после на касата казват, че той е в промоция. Касиерката отива и вижда, че наистина е така, като просто не се заглежда по-добре в етикета и така клиента купува продукт на "промоция". Сигурно има и други причини да се случват тези несъответствия, за това, ПРОВЕРЯВАЙТЕ добре касовите си бележки. От тази проверка също се спестява :)