Регистрация

Соросоиди срещу Путиноиди

В днешно време хората и то най-вече в България по политически пристрастия се делят на Соросоиди и Путиноиди. Соросоидите са поддръжници на западния свят и САЩ, а са наречени така по името на Джордж Сорос. Ако не знаете, Сорос е американски милиардер от еврейско-унгарски произход и е известен най-вече с борсовите си спекулации. Общо взето човека знае как се правят пари, та дори и по спекулативен начин. Но Джордж Сорос е печално известен и с други дейности, като например това, че подкрепя западната ценностна система и че се бърка във вътрешните работи чрез свои поставени организации, политици и така нататък в чужди държави. И именно за това, хората, които харесват западната ценностна система и демокрация често язвително биват наричани Соросоиди.
Путиноидите пък са поддръжници на източната ценностна система и най-вече на Русия и нейният едноличен лидер Владимир Путин. Мисля че знаете добре кой е Путин. Няколко години е избиран за политик на годината в света и къде гласно и негласно наистина е признат за такъв. Откакто дойде на власт успя за кратко време да изправи Русия на крака. Е, с това няма да се съгласят соросоидите и именно за това точно тук ще разгледам особеностите на едните и другите.
Соросоидите:
1. Подкрепят западната ценностна система, харесват западната демокрация такава, каквато е
2. Не харесват много Тръмп, защото пък Тръмп харесва Путин, а обичат много Хилъри Клинтън. Може би защото тя мрази Путин
3. Ако чуят за комунизъм и социализъм полудяват. Това за всеки уважаващ себе си соросоид е абсолютно табу. Те мразят времето, когато България беше дълги години комунистическа държава.
4. Странно, но хич не харесват Ванга и други предсказатели. Може би защото малко или много са свързани с времето от комунизма в България. Освен това са на мнение, че почти нищо вярно не са предказали!
5. Често говорят срещу Русия и как изостават технологично и само мислят за оръжия и войни. Не харесват много и Китай, може би защото е все още комунистическа държава, а може би и защото Китай не харесва много САЩ.
6. Подкрепят Бойко Борисов, но всички знаят, че Борисов пък подкрепя безрезервно САЩ и Западните държави
Путиноиди
1. Подкрепят най-вече източната ценностна система и най-вече политиката на Путин. Обожават го.
2. Харесват и подкрепят и Тръмп, не харесват Ангела Меркел, Тереза Мей и други западни политици, които на свой ред въобще не харесват Русия и често се изказват остро към нея.
3. Изпитват носталгия по годините преди 89-та година, когато България беше комунистическа държава. Склонни са дори да се върне това време под някаква форма. В най-лошия случай са готови на социализъм.
4. Не приемат западната демокрация. Според Путиноидите няма нищо демократично в действията на западния свят, който отново според тях има двойни стандарти и разбирания за добро и зло.
5. Не говорят толкова често срещу Запада. Като ли, че са готови да вземат най-доброто от източния и западния свят и да го съчетаят.
6. Обожават Ванга и Слава Севрюкова, които са признати от тях като надеждни предсказатели.
7. Гордеят се с военните постижения на Русия и често казват, че могат да победят дори и САЩ в една евентуална война.