Регистрация

Среща с духове

Ще ви разкажа моята история за среща с нещо свръхестествено, което имам всичките причини да нареча в духове. Историята ще я предам такава, каквото е била, без допълнителен драматизъм.
Действието се развива в неработеща ферма до едно село, което умишлено няма да спомена в разказа си. Фермата се простира на площ няколко декара, ако добре съм преценил площта и освен нормалните дървени постройки има и къща с 4 стаи, в която именно стават странните случки.
Бяхме 5 човека, които трябваше да пренощуваме в къщата. От входната врата се влиза в коридор, от който вляво има врати за две стаи, а вдясно също за две стаи. Отсреща е банята и тоалетната. Късно вечер влизам в коридора и се насочвам към стаята вляво, втората подред врата, за да взема нещо от там. Моята стая е първата врата вдясно. Бях вътре няколко секунди, когато след, като трябваше да мина през коридора видях на земята пакет от сандвичи (бяхме наредили около 15 пакета със сандвичи, като във всеки пакет имаше по 5-6 сандвичи. Трябваха ни за следващия ден, понеже щяха да идват много хора). Това много ме учуди, защото, когато минавах преди малко от там на земята нямаше нищо. Казах си "сигурно е паднал" и го поставих върху другите пакети на шкафчето в коридора. Много добре си спомням, че ги натъпках хубаво, за да не падне пак някой пакет. Влязох в стаята си, седнах на леглото и след малко чух характерния шум от тупкане на земята. Предположих веднага, че е пакет със сандвичи. Но още преди да изляза вече се зароди зрънцето със съмнение, че нещо не е наред. Тупкането беше, все едно някой ядосано го е бутнал или хвърлил пакета. Вдигнах го и се прибрах в стаята.
До сутринта нямаше никакви проблеми, но най-интересната случка стана през деня. Понеже хората, които идваха бяха една част непознати не смеехме да оставим къщата незаключена и специално заключихме вратата - стара дървена врата. Групата от хора дойдоха, но имаше вече желаещи да ходят до тоалетната. Оказа се, че не могат да влязат, дори, когато вече отключихме. Лично отидох да проверя какво става и нещо беше запречило вратата. Установихме, че е най-вероятно една маса, която си стоеше до този момент необезпокоявана точно до вратата вдясно. Предложих на колегата да вдигне вратата от пантите вляво и да се опита да се промуши, за да влезе. И наистина успя, нищо че трудно стана. Когато влезе вътре специално го попитах, масата беше ли пред вратата. Той много учудено каза, че е била точно пред вратата. Попитах го "А нещо повредено по нея има ли, за да се озове там", например строшен крак на масата или нещо друго. Той каза, че нищо такова няма. Била е просто преместена. Когато освободи масата и аз веднага влязох проверих всичките прозорци дали са затворени. Бяха затворени. Няма как през тях някой да се е вмъкнал, защото бяха пластмасова дограма и се затваряха плътно. Фактически в къщата нямаше как някой да се промъкне, да премести масата и да излезе. Също така, нямаше причина някой да прави това, щеше да бъде забелязан и да си има сериозни проблеми, най-вероятно. Но така или иначе физически няма как да стане това.
По някое време по-късно споделих на групата моите подозрения, че това може да е дело на духове. Е, някои се смяха, но разказаха пикантни истории. Например, на външната стена на къщата е имало портрет на бившите собственици на къщата, които отдавна са починали. В един слънчев ден единият от групата си е играл с арбалет и е целил натам-насам. Случайно улучва портрета и той се чупи. От тази вечер започват да стават странни неща. Самия той се оплака, че още същата вечер върху него без малко да падне полюлей от една от стаите.
Това е най-общо историята ми. Ще оставя на вас да направите изводите.