Регистрация

Тайните на вкусната палачинка

Ще ви разкрия тайната на най-вкусната домашна палачинка. Това не е онази палачинка, която може да срещнете на улицата и която се прави на плоча, пълни се с много шоколад, банани и така нататък.
Рецептата за домашна палачинка включва прясно мляко, яйца, брашно, малко сол и олио. Класическата рецепта на много хора е ясна, но какво трябва да спазите, за да се получи палачинката страхотна на вкус:
1. Млякото и яйцата трябва задължително да са домашни. Вече може да намерите домашни продукти в сайтове за пазаруване, където ви ги карат директно от село. Разбира се, най-добрия вариант е да сте на село и от съседа да купите 1 литър мляко и яйца. Типичния вкус на загоряла палачинка идва именно от млякото!
2. Разбиването на сместа също е важен фактор. Когато разбивате всички неща и сипвате млякото то трябва да е на тънка струя. Това има значение.
3. Сместа трябва да престои на стайна температура около половин час, захлупена с капак.
4. Много важно нещо е в какво ще пържите палачинките. Задължително е с олио или масло, на средна температура, но тигана е хубаво да е класически стар тиган, за да може леко да загори палачинката. Именно загара прави палачинката... палачинка.
Ако спазвате всички тези правила, както и да добавите щипка любов ще ядете невероятно вкусни палачинки, където в нито един ресторант няма да ви предложат.
Добър апетит!