Регистрация

Три полезни неща в колата, която пием

Още в началото нека се разберем: аз не съм фен на кока-кола и не препоръчвам да се пие редовно. Тя не може да бъде заместител нито на водата, нито на чая или фреша например. Но все пак, колкото и да не вярвате има и нещо полезно, когато пием така вкусната кока-кола.
1. Вкуса
Нека си признаем: колата е много вкусна и те кара да пиеш още и още. Ако изключим това, че се наливаме излишно с нея, пиенето й би трябвало да ни достави удоволствие и производство на повече допамин - съставката, която се произвежда от тялото и доставя удоволствие най-вече на мозъка. Същото нещо прави и наркотика, с тази разлика, че последния наистина е пристрастяваш и много по-вреден.
2. Захарта
Колкото и да не вярвате, именно така вредната за всички захар в колата може да се окаже много полезна, особено за... спортуващи фитнес или друг тежък спорт. Понеже това е захар разтворена във вода, тя много по-бързо се усвоява от организма и вдига вашата кръвна захар. А кога имате нужда от това - ми, когато ви падне кръвната захар след тежък физически труд. Имах случай един път, когато карах колело и точно това се случи - толкова много нямах сили, че се трябваше да бутам колелото и то на забележете - равен участък! Когато стигнах до магазинчето в едно село и си купих кока-кола след няколко минутки имах цялата сила на света и можех да карам колкото си искам колело. Не случайно и в някои фитнеси се продава и кока-кола, а знаете колко здравословно живеят фитнес маниаците.
3. Колата се комбинира с други продукти перфектно
Има ли смисъл да изброявам: кола с уииски, коняк с кола - така нареченото Куба Либре и други коктейли. Да не забравим и кола с фъстъци или пък, когато си поръчаме пица, за да ни бъде "по-вредно" си взимаме и любимата кола. А как си представяте да отидете на кино, да си вземете пуканки и да не си поръчате една голяма кола. Всичко това ни доставя допълнително удоволствие и независимо, че физически не е здравословно, мозъка се опитва да компенсира всичко това, защото просто му е добре.
Но запомнете: дозата прави отровата, така че пийте кола само при изброените по-горе случаи, а в останалото време наблягайте на вода и чай!