Регистрация

Преглед на предложена статия:

Видове тенис ракети

Ракетите за тенис на корт (или тенис на тревни площи, както в началото се е наричал при въвеждането им за първи път през 1870-те) са разработени от хора за, кралските игри, играни векове преди това. Тези тенис ракети са изработени от твърда дървесина и са слепвни със смоли за по голяма здравина и издръжливост. В ранните години да изработвани от 2 части и това довежда до множество идеи за тяхната обща форма, сила, тегло и наплитания.

Докато рамките на тенис ракетите първоначално са правени главно от пепел поради добрата му специфична якост, здравината и способността му да се огъва до нужната форма. Многократно са се мъчили да правят тенис ракети от огънати но е имало проблем с острите ръбове на метала, който е прерязвал тенис кордата.

Този проблем го няма при дървените рамки,металните рамки трябваше да изчакат своето време, докато не се получат подобрени метални сплави. Дългоочакваното развитие на композитни рамки стана възможно само поради откриването на въглеродни влакна и свързаните с тях производствени техники през 60-те години.